Blog

Rady & tipy 

&

Růže

07.06.2022

Tohle naše povídání o rostlinách, dnes odstartuji velmi velkou zajímavostí. Věděli jste, že růže, jakožto rostlina je stará 35 milionů let? Růže mají dlouhou a velmi pestrou historii o které se dnes dočtete i Vy.

Pivoňky

14.05.2022

Pivoňky jsou velmi oblíbenou květinou, kterou známe už více jak 3 000 let. Jsou vedeny pod vědeckým názvem Paeonia a mají svůj příběh o tom, jak ke svému jménu přišly. Pivoňky jsou významné nejen historicky, ale také kvůli svým vlastnostem a léčivým účinkům. Představují štěstí, prosperitu, romantiku, čest, soucit, bohatství, uzdravení a šťastné...

Halloween

30.10.2021

Dýně, dekorace, masky, převleky a všechno co k tomu patří. Věděli jste, že historie tohoto svátku sahá až ke Keltům a že se v určité podobě slavil i na českém území ještě dříve, než se dostal do Ameriky? Že ne? Tak si o něm pojďme něco říct.

Hortenzie

30.03.2021

Výrazné modré květy hortenzií nesou v sobě srdečné emoce. Ať už darujete modrou, růžovou nebo bílou hortenzii, vyjádříte ní vděčnost za to, že jste byli pochopeni. V negativním významu může znamenat i bezcitnost. Proto pozor, s jakými květinami ji kombinujete v kytici.

Narcis

16.03.2021

Jeden z prvních jarních květů je symbolem nového začátku, znovuzrození, úcty a neopětované lásky. Nikdy ho nedarujte samotný, nosí to neštěstí! Kytice narcisů přináší do domu radost a štěstí.

Tulipán

15.03.2021

Tulipány symbolizují úspěch, slávu, lásku, bohatství. Darováním červených tulipánů vyjádříte svou dokonalou lásku. Žluté tulipány vyjadřují úspěch v práci, ale i problémy s láskou. Oranžové zas napovídají, že krása je jen na povrchu.

Lilie

09.03.2021

Ve Francii se lilie stala oficiální královskou květinou. Darováním lilií dáváte najevo, že obdarovaného chcete chránit. Odpradávna je zvlášť bílá lilie symbolem čistoty, skromnosti a panenství. Růžové lilie symbolizují čistotu srdce, žluté veselost. Při liliích v kytici platí "méně je více". Z jejich omamné vůně vás totiž může rozbolet hlava.

Není to náhoda, že zářivé pestrobarevné květiny pryskyřníku označují atraktivitu, zářivost, okouzlující osobnost.

Valentýn

13.02.2019

Nevíte co na Valentýna? My Vám rádi poradíme.